Ebner-Ebenauer Grüner Veltliner Alte Reben

Availability: Uitverkocht

Wat een wijn! De “Alte Reben” komst van de oudste percelen met ruim 55 jaar oude stokken. Spontane gisting in open houten vaten en een gedeeltelijke opvoeding op barrique zorgt voor een wijn met een enorme complexiteit, vulling en spanning! De wijn kan ook nog prima een aantal jaren opgelegd worden om zich verder te ontwikkelen.

22.50

  • Flexibele levering door heel Nederland
  • Uniek aanbod wijnen van nieuwe generatie wijnmakers
  • Beschrijving
  • Extra informatie
  • Custom Tab

Weingut Ebner Ebenauer staat voor het onafscheidelijke wijnmakersduo Marion Ebner en Manfred Ebenauer. In 2006 heeft Manfred de verantwoordelijkheden van zijn familiebedrijf overgenomen en heeft dit wijnhuis in korte tijd al goed op de kaart weten te zetten. Beiden zijn al op jonge leeftijd met het wijnmakersvak begonnen. Marion had onder andere al op haar 20ste een eigen serie cult-wijnen onder de naam “Melusine”.

Het wijngoed Ebner-Ebenauer bevindt zich in de regio van Poysdorf waar ze ongeveer 16ha aan wijngaarden bezitten. De druivenstokken zijn tussen de 20 en 60 jaar oud. De wijn gaarden worden met zorg en respect voor de natuur onderhouden. In de kelder doet de natuur zijn werk. Er wordt zo min mogelijk ingegrepen in het proces, is er veel aandacht besteedt aan marketing en zijn de wijnen niet alleen smaakvol, ook is de uitstraling 100% in orde.

Het wijnmakersduo staat  garant voor een serie bijzondere kwaliteitswijnen uit het gebied Weinviertel, verdeeld over 3 lijnen: “Vom Haus” voor een serie smaakvolle en betaalbare huiswijnen, de “Einzellage” voor karaktervolle wijnen uit individuele wijngaarden en “Black Edition” voor de prestige wijnen met uitgesproken bourgondisch karakter.

De “Alte Reben” komst van de oudste percelen met ruim 55 jaar oude stokken. De druiven worden pas begin november geoogst, geheel handmatig en de selectie van de beste druiven vindt al in de wijngaard zelf plaats. Spontane gisting in open houten vaten en een gedeeltelijke opvoeding op barrique zorgt voor een wijn met een enorme complexiteit, vulling en spanning! De wijn kan ook nog prima een aantal jaren opgelegd worden om zich verder te ontwikkelen.

 

 

The message will be closed after 20 s
Ajax Loading